– Pillråtten og regissert aksjon for å vrake Denstad på LO-konferansen

– Jeg ble tatt til side og fortalt at det var en aksjon på gang for å stemme inn en ny delegat til LO-kongressen før møtet startet. Jeg var ikke den eneste. Dette var en planlagt kampanje fra folk i Arbeiderpartiet, sier tidligere Ap-medlem Randi Eikevik om LOs opphetede fylkeskonferanse på Hell denne uka. Og det er EØS som er stridens kjerne.

IMG_NYmilj_11.jpg_1_1_G24QI6R[1].jpg John-Peder Denstad, leder i Trondheim LO (og bussjåfør), var innstilt som delegat til LO-kongressen fra åtte fagforeninger, men ble vraket etter et benkeforslag tirsdag denne uka.

Randi Eikevik kom til den felles fylkeskonferansen for LO i Nord- og Sør-Trøndelag på Hell tirsdag denne uka en halv time før møtestart kl. 10.30. Da ble hun tatt til side av et medlem av LO og Arbeiderpartiet i Melhus. Eikevik, som nå er partiløs, har sittet som representant for Ap i kommunestyret i Malvik i fire perioder og har også vært nominert som vara til Stortinget. Hun var delegat på konferansen fra Fiskerinæringens Funksjonærforening,  som hadde sendt inn forslag på og stemte for John-Peder Denstad  som delegat til LO-kongressen.

«Det er en aksjon på gang»

Den som tok Eikevik til side sa: «Det er en aksjon på gang. Vi stiller Alf Roar Slind fra Selbu og Tydal LO som motkandidat.»

-Det ble ikke brukt politiske argumenter, bare at han var en veteran i LO som fortjente å komme på LO-kongressen. Jeg tok ikke forslaget alvorlig i og med at en enstemmig innstilling både på Denstad og de to andre kandidatene fra fylket som delegater. Da jeg sto der og ble informert om planene, kom det en annen inn i lokalet som ble tatt til side på samme måte.

-Dette var regissert av folk jeg kjenner fra mitt tidligere parti, og det skulle ikke forundre meg om det er folk høyere opp i Arbeiderpartiet her lokalt som har satt dette i gang. Men det blir spekulasjoner fra min side, sier Randi Eikevik på telefon fra Trondheim. Hun arbeider til daglig i Fiskarlaget og sitter som leder i familie- og likestillingsutvalget i Sør-Trøndelag LO.

Hvem snakker sant?

Adresseavisen intervjuet i går forslagsstilleren bak motkandidaten til Denstad, Terje Pedersen som er leder i LO i Gauldalen og medlem av Melhus Ap. «Hva ble gjort for å mobilisere flertall mot Denstad», spør avisa. «Ingenting. Det eneste jeg gjorde var å levere benkeforslag på en motkandidat, sier Terje Pedersen.»

-Dette holder ikke vann. Det pågikk en aksjon for å få vraka Denstad, og det var flere som  var aktive i å få flest mulig inn i folden  før møtestart, sier Randi Eikevik som mener møtet endte opp i en avstumpet demokratisk prosess:

-Dette liker jeg ikke. Det er pillråttent og det vitner om et svakt fundamentert demokratisk sinnelag. En kan alltid argumentere med at flertallet avgjør, men her snakker vi om en forutgående prosess der hele åtte fagforeninger har stilt seg bak John-Peder Denstad, dobbelt så mange foreninger som de neste kandidatene som det var enstemmig innstilling bak.

Katta ut av sekken: Ja til EØS!

I det samme Adressa-intervjuet gjør Terje Pedersen det til et poeng at Trondheim LO ikke representerer «flertallet». Journalisten viser til Denstad som sier at 103 av 110 forslag fra Trondheim ble vedtatt av konferansen for videresending til LO-kongressen, og Pedersen svarer: «Men forslagene de ikke fikk flertall for, gjaldt EØS, nærmere bestemt Norge ut av EØS. Det blir feil å sende en delegat som mener som Rødt og noe annet enn flertallet.» (min uthevning).

Hvis noen har vært i tvil, så slipper de å lure etter dette: Det er «nei til EØS»-standpunktene som skal lukes ut, og fra lokalt arbeiderpartihold i Gauldalen er det ensbetydende med Rødt. John-Peder Denstad er riktig nok en av Rødts vararepresentanter i Trondheim bystyre. Men det fins mange i LO-styret i byen som ikke er Rødt-medlemmer, men likevel støtter Denstads kandidatur. En av dem er LO-nestleder Svein Åge Samuelsen som er SV-medlem. Og det partiløse tidligere Ap-medlem Randi Eikevik kommenterer antydningene om at Denstad ikke kan representere LO-medlemmene fordi han er med i Rødt slik:

-John-Peder Denstad og jeg har ikke alltid vært enige. Men han er en fantastisk dyktig tillitsvalgt og han har aldri prøvd å påvirke noe eller noen med sitt partipolitiske ståsted i fagforeningssammenheng.

 

 

 

 

En kommentar om “– Pillråtten og regissert aksjon for å vrake Denstad på LO-konferansen

  1. Tilbaketråkk: – Pillråtten og regissert aksjon for å vrake Denstad på LO-konferansen | steigan.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s