En tid for alt, en tid for å leve, en tid for å dø…

Bilde
USAs myndigheter prøvde å knekke Pete Seeger og blokkere hans ytringsfrihet, først ved J.Edgar Hoovers skitne triks under og etter krigen, så ved å stevne Seeger for den McCartyistiske HUAC-domstolen i 1955 for kommunistiske sympatier og deretter ved å dømme mannen til 10 års fengsel for «uamerikanskhet» i 1961. Han satt ett år i fengsel, ble benådet, men ble svartelista og kunne ikke synge offentlig i store forsamlinger før i siste halvdel av 1960-tallet. Et stort og kjempende menneske har gått bort!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s